

TUESDAY, 12 SEPTEMBER – ARRIVE SEATTLE, WASHINGTON – PAN PACIFIC HOTEL		
17:00— 21:00	Summit Welcome Reception—LakeFront Patio Following your check-in at the hotel, please join CMC Biologics for an evening of wine and hors d'oeuvres in the Lakefront Patio (<i>located on 2nd floor</i>)	
WEDNESDAY, 13 SEPTEMBER- LAKEFRONT ROOM - SECOND FLOOR - PAN PACIFIC HOTEL		
6:30- 8:00	Buffet Breakfast	
8:00	Opening Remarks and Review of Meeting Agenda and Objectives / Introduce Chairperson (5min) Bob Broeze, PhD., Chief Business Officer, CMC Biologics	
8:05	CMC Biologics Update / Introduction to AGC (20min) Gustavo Mahler, PhD., President & Chief Executive Officer, CMC Biologics	
8:25	AGC Overview (15min) Mr. Kurata-san, to be confirmed, Chairman of the Board, Life Science General Division, AGC	
	Win Ranata San, to be commined, chairman of the Board, Life Science Ceneral Division, Acc	
8:40	Biologics Trends and CDMO Market Overview (25min) Speaker: Eric Langer, President & Managing Partner, BioPlan Associates, Inc.	
MORNING SESSION: HOW DO I GET MY PRODUCT FROM PHASE 2 THROUGH COMMERCIALIZATION?		
MORNING SESSION. NOW DO I GET MIT PRODUCT MOMITINASE 2 THROUGH COMMERCIALIZATION:		
9:05	Introduction to the Morning Session (10m) Patti Seymour, Senior Consultant, BioProcess Technology Consultants, Inc. (BPTC), <i>CMO Summit Chair</i>	
9:15	 What's involved as you take your late phase product to commercialization? What are the challenges that we are currently facing? What is required from a Quality and Regulatory perspective? 9:15 (25 min) U.S.: Chris Watts, Principal, Volpal 9:40 (25 min) E.U.: To be confirmed 10:05 (25 min) Japan: Kazuo Sakamoto, Director, Pharmaceutical Group, Bioscience Division, AGC 	
10:30	Coffee Break (15 min)	
10:55	Strategies to Optimize Time to Submission and Prepare for Successful BLA/MAA (25 min) Speaker: Sue Behrens, Principal, SB Executive Consulting, LLC & Sr. Director, Process Design at IPS	
11:10	A Regulator's Perspective on Commercializing Your Biotech Product (25min) Speaker: Kirsten Vadheim, President, BioCompliance Consultant Inc.	
11:35	Moderated Speakers' Roundtable Discussion (45min) Session Moderator: Patti Seymour & morning session speakers	
~12:30	Lunch Buffet and Networking (60min)	



AFTERNOON SESSION: WHAT'S TRENDING FOR THE DEVELOPMENT AND MANUFACTURE OF THE BIOLOGICS? (WHAT DOES THE MARKET LOOK LIKE? WHAT'S IN THE PRODUCT PIPELINE? WHAT TECHNOLOGIES ARE BEING USED? HOW DO YOU FAST-TRACK YOUR CLIENT'S PRODUCT TO THE MARKET?)

1:30	Introduction to the Afternoon Session (5min) Patti Seymour, Senior Consultant, BioProcess Technology Consultants, Inc. (BPTC), CMO Summit Chair
1:35	How Do You Design your Process for a Process Characterization Study? Patti Seymour, Senior Consultant, BPTC, Inc.
2:00	Practical Considerations for Analytical Requirements to go from Late Phase to Commercialized Product Speaker: Laureen Little, Quality Services, Principal Consultant
2:25	A Pharmaceutical Company's Perspective on Commercializing a Late-phase Product (25min) Speaker: Michael Rooney, Senior Director of Bioanalytical Development, Jazz Pharmaceuticals
2:50	Life Cycle Management for Your Biologics Product (25min) Speaker: Gary Camlin, Senior Consultant, RMC Pharmaceutical Solutions, Inc.
3:15	Afternoon Break (15min)
3:30	Thermo Fisher S C I E N T I F I C Scientific
3:55	Accelerating the Biotech Value Chain by Implementing High Through-Put Technologies (25min) Speaker: John Moscariello, Vice President of Process Development, CMC Biologics, Seattle
4:20	Cell Therapy Overview/Update Speaker: (to be confirmed)
4:45	Moderated Speakers' Roundtable Discussion (45min) Session Moderator: Patti Seymour & afternoon session speakers
5:30	Wrap-Ups by: (10min) Patti Seymour, Senior Consultant, BioProcess Technology Consultants, Inc. (BPTC), <i>CMO Summit Chair</i> Gustavo Mahler, PhD., President & CEO, CMC Biologics
5:40	Close of Program – Shuttle to Evening Event



6th Annual U.S. CMO Consulting Summit Seattle, WA 12-14 September, 2017 AGENDA

6:00 - 10:00 Museum Tour & Dinner: Chihuly Garden & Glass Museum 305 Harrison St. Seattle, WA 98109 (206) 753-4940

THURSDAY, 14 SEPTEMBER – CMC SITE TOUR / WINERY TOUR / LUNCH

7:00 - 8:30 **Buffet Breakfast at Hotel BE NOTE THAT CHECK OUT TIME is at NOON** Luggage may be stored at Concierge or on Shuttle Bus for direct departures Shuttle to CMC Biologics, Bothell Office 8:30 22021 20th Avenue SE Bothell WA 98021 **CMC Overview/ Site Tour** 9:15 PD Tour Lead: Matt Selley Manufacturing Tour Lead: Mark Rice Coffee Break for groups not on tour 11:00 Shuttle to DeLille Winery 14208 Woodinville-Redmond Rd NE Redmond WA 98052 11:30 Wine Tasting in Gardens & Buffet Lunch ~14:00 Closing remarks by Gustavo Mahler/ Bob Broeze ~14:30 Shuttle back to Pan Pacific Hotel or Airport